Over mijzelf

‘Ook al overwint een man duizend maal duizend man in de strijd; degene die zichzelf overwint, is de grootste der overwinnaars’  Dhammapada (1e eeuw v.Chr.)

Ik werk graag mee met bevorderen of herstellen van de gezondheid in alles en train mezelf hier ook voortdurend in. Ziekte of onbalans is een verstoring van het natuurlijk evenwicht. Het natuurlijke vermogen om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden spreek ik aan. Ik heb een nimmer aflatend vertrouwen in de kracht van de natuur in ieder mens. En een onuitputtelijke creativiteit om de natuurlijke krachten aan te spreken. Ieder is zelf verantwoordelijk om de methodes ook toe te passen. De aandacht richten op onze kracht en gezondheid doet deze toenemen. Wèl met de erkenning van wat er mogelijk nìet in balans is. Ik omarm ook de westerse geneeskunde en houd erg van wetenschappelijk toetsbare effecten en uitleg waarom en hoe iets werkt. Ik houd van methodes die de eigen kracht en ook de zachtheid activeren en hier balans in bereiken. Na vele jaren beoefening en ervaring in meditatietechnieken, waaronder Vipassana (inzicht-meditatie), taoistische (healing tao) beoefening, yoga, boeddhistische (tsa lung, dzogchen) technieken, reiki (3-voudig masterschap) en ook westerse esoterische beoefening, muziektherapie op basis van astrologie, ademwerk, en een vol en intensief verleden, kan ik putten uit een veelheid van manieren om het zelfgenezende vermogen te activeren. De laatste 25 jaren beoefen ik de Healing Tao en ben Associate Healing Tao Instructor. Sinds december 2020 ben ik Vallei-coach, wat betekent dat ik gespecialiseerd ben in het werken met seksuele energie en levenskrachten. Voor vrouwen, en ook voor mannen. Het verwerken van grensoverschrijdende ervaringen is een van mijn specialiteiten, die ik als ervaringsdeskundige inzet.

Mijn eerstvolgende groepstraining is op 9-16 september 2022: Quantum Touch® Level I. Meld je hier aan →

De wijsheid vanuit alle beoefening en kennis deel ik graag. Vitaliteit met Wijsheid en de nodige kennis geeft welzijn, raakt en voedt gezondheid en innerlijke balans.

Het werken met de verbonden adem vindt ik heerlijk om te doen. Vooral omdat er zulke diepgaande veranderingen mee bewerkstelligt kunnen worden.

Als professioneel en erkend psychosociaal hypnotherapeut heb ik de kennis om dit op creatieve wijze te doen. Ook Psycho-sociale basiskennis (CPION geaccrediteerd) heb ik in huis.

Mijn eigen gevoeligheid zet ik in om anderen hierin te begeleiden. Omgaan met in- en uitwendige indrukken. Zelfbescherming, vanuit zachte kracht. De eigen blokkades en beperkingen oplossen met een veelheid aan technieken die vanuit het hart worden ingezet. Ik ben een beoefenaar in de levenskunst. Ik ben een leraar en ook een leerling hierin.

Met elkaar invloed uitoefenen op onze eigen innerlijke vrede, fysieke, mentale en emotionele gezondheid. We kunnen veel meer invloed uitoefenen dan we vaak denken. Waar mogelijk werk ik graag samen met Reguliere en complementaire zorgverleners, zodat we samen onze eigen expertise nog beter kunnen inzetten.

We kunnen altijd iets, en kunnen positieve invloed uitoefen op een situatie. Een positieve gedachte heeft invloed, een vriendelijk woord, een glimlach. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat een lach het immuunsysteem versterkt. Dat is een serieuze beoefening van werken met een positieve intentie binnen situaties van onze eigen keuze. Daar is moed, toewijding en de wil om verandering te bewerkstelligen voor nodig. Samenwerken met kennis vanuit de verschillende tradities en het beste hiervan toepassen op al dan niet complexe situaties geeft enorm veel voldoening.

Ik pleit er voor dat iedereen al op school basiskennis leert over vitaliteit. Ook voor iedere therapeut, zorgverlener en arts. Ik ben daartoe aangesloten bij de wereldwijde Quantum Touch® community omdat dit systeem toepasselijke basiskennis geeft over het werken met levenskracht en vitaliteit, voor iedereen, vanuit elke achtergrond. En als Healing Tao Associate Instructor kan ik ook de Taoïstische kennis gedegen toepassen. Nuchtere heldere kennis waar al duizenden jaren mensen resultaat mee bereiken.

Het werken met Hooggevoeligheid, met Levenskracht en Vitaliteit is mijn specialiteit. Betamelijke vitale trainingen, zowel individueel als in groepen, biedt ik aan.

Opleidingen met certificering in:

 • PSBK – Psychosociale Basis Kennis, CPION geaccrediteerd 
 • Hypnotherapie (Seth Academie)
  • Emotional Freedom Technic (EFT)
  • EMDR + verdieping (Peter Baldé)
  • NLP practitioner
  • Sociaal Panorama (Lucas Derks)
 • Hypnotherapie Mastery Training (Hypnotherapie Academie Nederland, Martijn Groenendal)
 • Conversationele Hypnos (Hypnotherapie Academie)
 • Universal Healing Tao Associate Instructor (Inge Maassen)
 • quantum touch® level I (practitioner & teacher)
 • quantum touch® level II (pracititoner)
 • Self Created Health®
 • quantum allergy®
 • quantum allergy® advanced
 • quantum share®
 • reiki 1, 2 en 3 (master), tevens reiki tera mai 1, 2 en 3 (master)
 • Aura reading & healing 
 • Kosmische chi kung (practitioner) – Mantak Chia
 • Werken met de levenswereld (Jaspisschool)
 • Muziektherapie op basis van astrologie (Jaspisschool)
 • Vallei-coach, partner Vallei.online
 • Ademwerk (SMARA opleidingen)
 • Familie-opstellingen, (SMARA opleidingen)

Geregistreerd bij de NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten)  reg.nr 13026
Geregistreerd bij de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire zorg) reg.nr 403423R,
en onderhevig aan het tuchtrecht van de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ)
Geregistreerd bij de SCAG  (Geschilleninstantie voor de Complementaire en Alternatieve Zorg) reg.nr. 10670

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring