Muziek

Kinderen en volwassenen met hooggevoeligheid

Gevoelig voor geluiden? Gevoelig voor stemmingen van anderen? Gevoelig voor allerlei indrukken? Via speciale bewuste klanken en ritmes kun je in contact komen met je kracht, je creativiteit en ook met je eigen innerlijke stilte, daar waar je gewoon jezelf bent.

Muziek om in contact te komen met jezelf

Waar stonden de sterren aan de hemel ten tijde van je geboorte? Op basis van de geboortehoroscoop worden tonen en ritmes gespeeld en indien mogelijk zelf geleerd. Dit kan je in contact brengen met jezelf, en zo kun je ontdekken waar je voor zou kunnen gaan.  Zo zullen de klanken en ritmes van jouw zon in je horoscoop (daar waar de zon stond tijdens je geboorte) je in contact brengen met je hart. Het blijkt veelal een gevoel van welbevinden te geven. Wat resoneert er met jou mee? Waardoor wordt je allemaal beïnvloed?

Het werken met deze methode kan met verschillende instrumenten. Ook zal de stem als improviserend helend instrument worden gebruikt. Muziek werkt in op het onderbewuste, bewust klank en ritme inzetten om in je eigen kracht te komen, zelf meedoen of in een bad van klanken beleven wat dit met je doet en vervolgens het beste uit jezelf halen.

De vervolgstappen kunnen bestaan uit het beleven (en/of zelf spelen) van je eigen tonen uit je horoscoop en ook de verschillende aspecten beleven. dit aan de hand van een persoonlijk behandelplan. Door middel van boetseren aan de hand van een 7-tal vragen kun je gaan ontdekken wat dit van je vraagt.

Zorgvraag

Voor mensen met een (al dan niet complexe) zorgvraag kan de muziek voor hen, en waar mogelijk mèt hen, gespeeld worden. Met als kader de eigen horoscoop. Zeker mensen met een zorgvraag zijn vaak zo gevoelig voor alles wat er in de omgeving klinkt. Hoe kun je hen in contact met zichzelf brengen? Ieder heeft kwaliteiten, het werken met de klanken en ritmes van de horoscoop kan deze tot bloei laten komen.

Binnen Healingworkz is ruime ervaring in het werken met deze groep, informeer naar de mogelijkheden voor een op maat gesneden begeleidingstraject.

Wil je je doelen bereiken?

Wat zijn de in- en externe obstakels? Hoe kun je deze omvormen naar mogelijkheden? Wat vraagt een gevoel, een aspect, een invloed van binnen of van buiten van je? Na het horen of spelen van je horoscoop is er de mogelijkheid om via een 7-tal stappen te ontdekken wat een aspect of indruk van je vraagt. Hoe kun je obstakels omvormen tot kwaliteiten?

Boetseren

Een extra mogelijkheid om te onderzoeken wat een bepaalde indruk van je vraagt. Door middel van boetseren aan de hand van een aantal vragen ga je het onderbewuste bewust maken, zo dat je nu bewuste keuzes kunt maken.

Voor als je niet bij je gevoelens kunt of juist als je ervaart dat je hooggevoelig bent.