EMDR & EFT

Wat is EFT?

EFT staat voor ‘Emotional Freedom Techniques’ en is een energetische therapievorm die de laatste jaren steeds populairder wordt vanwege de eenvoud en effectiviteit. Door te kloppen op bepaalde accupunctuur- en meridiaanpunten op het lichaam, worden blokkades opgelost. Je kunt het vergelijken met acupunctuur, maar dan zonder naalden; je klopt simpelweg met je vingers op de punten. EFT kun je goed inzetten als zelfhulpmethode, maar ook als zelfstandige therapievorm of als toevoeging bij een andere therapie- en/of coachingsvorm. Bij ernstige emotionele- of fysieke verstoringen is het essentieel dit onder professionele begeleiding te doen. Om dan zelf (en vooral ook: alleen) te gaan werken is voor het (soms) heel kwetsbare onderbewuste heel onvriendelijk. 

Zie ook bij EFT, via Wikipedia.

Wat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Zie ook EMDR, via Wikipedia. Bij Healingworkz kun je rekenen op ruime ervaring met deze methode en een creatieve inzet. Veelal kan er een combinatie van EMDT en EFT worden toegepast, al naar gelang wat goed blijkt te werken. Bijzondere werking bij Healingworkz is dat er ook met een stemvork wordt gewerkt, waarbij de trilling van het hart kan worden geraakt. Tijdens het maken van de oogbewegingen hoort men dus de klank die speciaal de trilling van het hart activeert. Dit helpt om met een zachte blik en mildheid door de ervaring heen te gaan, waar Healingworkz voor staat.

HealingWorkz heeft een gedegen opleiding van EMDR gevolgd, onder meer bij Peter Baldé.

Waar kan EFT en/of EMDR toegepast worden?

  • PTSS (Post traumatische Stress Stoornis)
  • Rouwverwerking
  • Trauma's
  • Onrust en stress
  • Alle emoties
  • Fysieke problemen
  • Overgang
  • Alles waar je staande bij wilt blijven

Oorspronkelijk is EFT ontwikkeld om, zoals de naam al doet vermoeden, vrijheid te creëren van emoties. Dit wil zeggen dat het ons de mogelijkheid biedt om emoties, die wij als negatief ervaren of die ons letterlijk blokkeren, op een natuurlijke wijze op te lossen en een plekje te geven. EFT creëert niet alleen vrijheid van de emotie, maar geeft ook vrijheid aan de emotie, zodat wij in staat zijn deze makkelijker los te laten. EFT is dus zeer geschikt bij het oplossen van emotionele problemen, zoals bijvoorbeeld angsten, trauma’s, onzekerheid en verdriet. Daarnaast bleek al snel dat EFT ook zeer effectief op andere gebieden inzetbaar is, waar vaak ook (onbewust) een emotioneel deel speelt en waarbij zich ergens in het lichaam een energieblokkade voordoet. Zo kan EFT vaak met succes worden gebruikt bij verslavingen, fysieke problemen, allergieën, verbeteren van (sport)prestaties of het onderhouden van de algehele welzijn. De grondlegger van EFT, Gary Graig, zegt altijd maar: “Probeer het op alles!” Er worden nog voortdurend nieuwe toepassingen gevonden.

EFT is een middel, een techniek. De creativiteit om hiermee om te gaan is een eenvoudige doch werkzame kunst. Begin altijd bij accepteren wat er is! Laat dan alle verwachtingen los, en ga tikken. EFT kan ook als zelfhulptechniek worden toegepast, bij EMDR is een ervaren behandelaar een vereiste.

Als je meteen wilt beginnen en voor clienten van Healingworkz: EFT de stappen

Als hypnotherapeut en beoefenaar ben ik gespecialiseerd in het creatief omgaan met het onderbewuste. Bij ernstige emotionele- en/of fysieke verstoringen is professionele begeleiding essentieel.

Nog meer  lezen over Eft: EFT Nederland

Sessies ook via Skype of Facetime.